dilluns, 26 de març del 2012

MOTS DE VI




MOTS DE VI S’HA PRESENTAT A BARCELONA

VI, MÚSICA, LITERATURA, ART: UN RELAT MULTISENSORIAL DEL MÓN DEL VI AL PRIORAT

Mots de Vi ha reunit quatre artistes de la comarca i de fora per tal d’investigar conjuntament les possibilitats expressives de diferents disciplines artístiques amb vi.
Mots de Vi uneix el món de l’art i el sector productiu del vi de la comarca del Priorat, tot ressaltant el seu alt contingut de creativitat.

Arts Santa Mònica de Barcelona va ser el marc on dijous, 22 de març, va ser presentat aquest projecte que ja és una realitat que es pot “sentir” amb tota la dimensió de la paraula. Vam poder tastar l’excel•lent vi de 16 cellers de la DOQ Priorat i de la DO Montsant mentre sentíem les melodies que per a cada vi composa en Gerard Marsal, melodies evocadores, màgicament càlides i d’una aparent lleugeresa líquida. Sentíem els relats enigmàtics i subtils d’en Gabriel Pena i els bells poemes destil•lant amor per la terra de l’Agustí Masip. I vam visualitzar el mateix vi com a matèria primera en l’obra plàstica de Josep Barjuan, on s’harmonitza realitat explícita i reflexió conceptual. Un cercle creatiu i sensitiu, una proposta atractiva i innovadora de la qual vam poder tastar una mostra. El resultat final es podrà veure, beure i sentir a la propera Fira del Vi de Falset, al maig de 2012.

I tot aquest procés es fa amb la implicació activa de cellers i DO. Toni Alcover la DOQ Priorat, i Manel Roca, de la DO Montsant van donar suport amb les seves intervencions a la iniciativa així com la direcció d’Arts Santa Mònica representada per Vicenç Altaió, que va fer una bonica introducció a l’acte, unint així la institució i el sector productiu en la promoció cultural i econòmica de la comarca.

La sala d’actes d’Arts Santa Mònica es va quedar petita per acollir el nombrós públic que va voler participar-hi i conèixer Mots de Vi, que es podrà gaudir en tota la seva dimensió final a la propera Fira del Vi del Falset. Mentrestant la pàgina web www.artivi.cat manté viva l’actualitat del procés creatiu i dóna la possibilitat de fer un recorregut per projectes anteriors que han estat presents durant les últimes tres edicions de la Fira del Vi. En tots ells el fil conductor de la promoció dels vins de la comarca del Priorat, vins que han triat el camí de l’excel•lència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada