dilluns, 14 de gener del 2013

Comentari

Molles per no perdre'm

Fa poc he llegir aquest llibre de Jesús M. Tibau, que jo diria que és de difícil catalogació: És un dietari? Són unes reflexions? Són un seguit d'anècdotes? En fi, difícil de definir, però fàcil de llegir, amè en l'ús del llenguatge, ric en matisos, planer en el seu plantejament i humà, molt humà en les seves reflexions. A més, tampoc hi pot faltar  referències a la gent que estima i que l’estima a ell (que són molts) i la terra, i El Priorat, i les Terres de l’Ebre, i la seva Tortosa…

Us deixo alguna de les reflexions del llibre:

“La llargària de la meva ombra depèn de la inclinació provisional del sol”.
“El fet d’escriure , amb qui es relaciona sovint el fet literari, no és precisament el més important.
Abans cap practicar-ne altres amb intensitat: mirar, escoltar, sentir, viure…”
“Com molts xiquets i xiquetes, el nostre fill se sent fascinat pels gegants, i la visita a la Llotja de Tortosa, on estan ubicats, és obligatòria.
Fa uns dies, de viatge a Cornudella, vam aturar-nos a descansar al Coll de la Teixeta, i allí es va quedar fascinat en veure al lluny la silueta amenaçadora i gegantina del parc eòlic. “No són gegants, fill, sinó molins”, li vaig dir, i aquesta guerxada a un dels meus ídols literaris en va fer gràcia”.


A més, aquesta vegada en Jesús M. ha volgut fer un pas més i ha editat aquest llibre en una petita editorial (Petròpolis) i també ho ha fet en digital perquè arribi més enllà dels llibres i de les llibreries.
Si us interessa uns poso un enllaç amb la pàgina de la seva presentació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada