dimarts, 18 d’agost del 2015

Article al Prioratdiari

Ara és temps de vacances, o no...

Ara és temps de vacances, de festes, de temps d’oci, de viatges... Cadascú i a la mida de les seves possibilitats i gustos es planifica aquest mes d’agost com bonament pot i sap.
Des de la meva modèstia jo recomanaria, sempre que es pugui, un viatge; on sigui, però lluny de l’hàbitat natural de residència d’un mateix per tal de desconnectar de la rutina i veure l es coses i els afers diaris en perspectiva i amb certa distància. Creieu-me que és bo i saludable. Del viatge sempre aprens alguna cosa; que tot racó és una racó de món, que hi ha altres maneres de veure i viure les coses, i que a més, són tan vàlides (o més) que les nostres; en definitiva, és saber que el món és molt gran, però alhora tots els seus habitants respiren, lluiten, senten i viuen el mateix que nosaltres.
Ja sé que algú pensarà que no tots podem o volem viatjar; pels que no volen, només els puc dir que ho sento molt per ells; i per aquells que malauradament no poden, els dic que hi ha una alternativa quasi tan bona com el mateix viatge; és la lectura.
Llegir ens fa viure altres vides, ens fa sentir sentiments desconeguts, ens fa posar a la pell dels altres, ens permet viure altres èpoques, ens dóna noves visions de la vida, ens descobreix paisatges llunyans o exòtics; ens permet ser i sentir, des de casa, com si fóssim allí.

Com deia al començament de l’article, és temps d’oci i de lleure, aprofitar-lo depèn de tu. No et busquis excuses de falta de temps, de mandra o de diners, és qüestió de voluntat i de ganes... al menys, un llibre, sempre el tens a l’abast, facis o no, vacances...

1 comentari:

  1. Llegir per met viatjar amb la ment, amb la imaginació, ja ho crec! I veure abans de veure en directe, si hi ha ocasió, algun dels llocs que després visitarem. Abans d'anar a l'Índia, jo ja havia estat a l'Índia, llegint, és clar...

    ResponElimina