dimecres, 23 de desembre del 2015

Article al "Priorat Diari"

Article del mes de desembre

Local/universal

Cada vegada que agafo l’ordinador per escriure un article al Prioratdiari , tinc un dubte; no sé si parlar de temes de la comarca o de temes generals; i tot és degut aquest sentiment de rebuig que sovint tenim respecte als temes locals; però cada vegada tinc més clar, que com més local és una qüestió, en més universal es transforma.

Tot el que passa al nostre voltant és local, al meu carrer, al meu poble, a la meva comarca i podria continuar ampliant el cercle fins arribar al món sencer, sense deixar de parlar dels mateixos problemes (o similars), dels mateixos sentiments, de les mateixes esperances i neguits, de la mateixa gent que somia o plora de les mateixes coses.

I repetim també els mateixos errors de pensar que quan comença un any nou ens podem fer promeses de canviar certs aspectes de les nostres vides que volem “millorar”, d’agafar nous compromisos amb un mateix o amb els altres que sabem que després no complirem, sobretot per falta d’un compromís real i d’una mandra que cada dia ens guanya fins fer-se ama del nostre destí (és tan fàcil no fer res, no pensar res...).

Això és universal o local?

I canviem el sentit de les paraules perquè el sentit real no ens faci tant mal,

Una última reflexió filosòfica: Quan mengeu un gelat de xocolata amb un amic; com sabeu que ell sent el mateix sabor que vosaltres?


Bon Nadal i Millor Any Nou!! 

2 comentaris:

  1. Fer bons propòsits és com donar una ordre al cervell, esverat, tan sovint, fer-lo parar un moment i dir-li: ep, fes coses de profit...
    que tingueu un Bon Nadal i una bona entrada d'Any!

    ResponElimina
  2. Gràcies Teresa, els teus comentaris sempre m'animen a seguir escrivint. A vegades em pregunto; hi ha algú a l'altre costat???
    Que l'any nou et sigui propici!!

    ResponElimina