dimecres, 25 de maig del 2011

Des del balcó

Diumenge “toca” votar

La setmana vinent hi ha eleccions municipals, els ciutadans ja sabem que cada quatre anys hem d’elegir les persones que han de regir (per nosaltres) els destins de l’ajuntament, i per tant, del nostre poble.

Al Priorat es dóna una paradoxa i és que, desgraciadament, a molts pobles la gent no podrà elegir als seus representants perquè només hi ha una llista que es presenti. Molts (els qui hi ha hi són) diuen que això és bo perquè no divideix el poble; altres, els qui estan en desacord amb l’alcalde actual desitjarien una alternativa, però, ai làs! Si en algun poble algú s’atreveix a presentar-se a les municipals sense estar a la corda dels qui manen, són ells, i només ells els qui volen dividir el poble; els que sempre han manat no volen oposició, ni volen dividir el poble per deixar-lo en mans d’uns altres.

Però en època de crisi també se’n dóna una altra de paradoxa, la gent no vol anar a les llistes electorals, massa criticades per tanta feina, i com en el cas de la Vilella Alta que s’han quedat sense candidats i en altres pobles en que l’ajuntament semblen més una monarquia que una altra cosa, o com algunes candidatures fantasmes que presenten certs partits(PP) que entenen la democràcia només com la caça de vots, o d’altres pobles de la comarca que l’alcalde sembla etern (16, 20, 24 anys al poder) i que sense ell (es pensa) el poble s’ensorraria.

Aquesta campanya em sembla més “pobra” que mai, però no de diners, sinó d’esperit, d’il.lusió, de ganes de canviar alguna cosa en el panorama local i comarcal; si els polítics no són capaços d’encomanar a la ciutadania totes aquestes virtuts fonamentals per a crear expectatives, tal volta els ciutadans s’ho miraran des de la distància i no hi ha pitjor cosa en democràcia que el poble (del qual emana el poder) doni l’esquena als seus representants; no ens ho podem permetre, no els hi hem de deixar permetre que facin i desfacin amb impunitat i sense demanar-los comptes. Cal ser exigent amb els qui ens governen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada