dilluns, 20 de juny del 2011

Des del balcó

De Fira a teatre


Aquest cap de setmana passat hi va haver a Móra d’Ebre la Fira del llibre ebrenc, que no és poca cosa, que treballa per donar a conèixer la literatura que es fa a les nostres terres i als espectacles literaris que podem gaudir al llarg i ample de tots els països catalans; permeteu-me que avui parli des del Priorat, com a component de la literatura de les Terres de l’Ebre, perquè l’ocasió s’ho val i s’ho mereix. Deia, doncs que aquesta manifestació cultura és una eina fonamental per a tots els qui escrivim, però no deixa de tenir menys importància per aquells que llegim o editen o venen llibres; perquè el que s’escau és la festa de la literatura a les nostres contrades.

No sóc qui per fer balanç de tot plegat, però sí que voldria, des del meu humil balcó quinzenal que m’ofereix aquest diari, lamentar-me de la fluixa afluència de públic local (de les Terres de l’Ebre i el Priorat) al munt d’activitats que s’hi han desenvolupat entre els tres dies del cap de setmana passat. Deia que és una llàstima perquè l’organització ha treballat molt i bé perquè fos un èxit, i ho ha estat pels qui hem pogut gaudir d’algunes de les activitats programades, però potser ha faltat una mica més d’escalf de la gent del territori.

I dic això, perquè possiblement molts dels qui no van anar a Móra per la Fira del Llibre, després se’n van a altres llocs més llunyans per poder gaudir d’allò que tenien al costat de casa, cosa que acostuma a passar amb massa freqüència per les nostres comarques, i tenim exemples mils d’això; trobem car el teatre de qualitat que sovint es fa a la Llanterna o a l’Artesana, per posar dos exemples, a 10 € i som capaços d’anar a veure una obra vulgar a Barcelona que ens costa 50 € pel cap baix, entre el viatge i l’entrada.

No creieu que ens ho hauríem de fer mirar?

1 comentari:

  1. Fa de mal dir, estimat amic, però llibres i literatura no porten gaire gent, en general. Costa molt omplir mitja sala, i encara petita. Sap greu tant d'esforç per a un públic escàs. Però hem d'aguantar la torxa i esperar que vinguin temps millors.

    ResponElimina