divendres, 1 d’abril de 2016

Article del mes d'abril escrit per a PrioratDiari

Gestió de futur, planificació present


Com ja sabeu la comarca del Priorat està en plena efervescència en tots els àmbits que li donen preeminència; és a dir, el turisme i la producció agrícola que en ella s’hi conrea. No cal dir, que això ens omple de joia i esperança per afrontar un futur amb certes perspectives de millora i de condicions de vida dels seus habitants, però cal estar alerta, que el desenvolupament sense condicions no ens porti la fracàs més absolut. I és aquí on entren en joc tota una sèrie de programes, projectes, etc. que tant els polítics(entenguis Consell Comarcal i Ajuntaments)com a societat civil (D.O’s, Enoturisme, Prioritat, associacions de tota mena, etc.) han de tenir, i sobretot, han de planificar aquesta gestió del territori en funció de les necessitats presents, però també de les del futur.

Cal  ser conscients que els objectius a llarg o mitjà termini sempre són deixats per més endavant, i quasi sempre ens agafen desprevinguts; ara cal que no caiguem en aquest parany i preparar-nos bé per quan les necessitats del futur estinguin ben resoltes abans que succeeixin.

La cura dels pobles, amb el reciclatge de les brosses ben resolt, les obres que s’hi fan, com a exemples concrets, vagin dirigides i haurien de tenir l’objectiu de millora de la qualitat de vida de la gent, però també de la salvaguarda del paisatge, les solucions a aportar que sigui racionals i coherents entre pobles, buscant unitat sense trencar les peculiaritats de cada poble, però sí amb un únic objectiu millora de la qualitat de vida dels seus habitants i de paisatge, reconeixent, això últim, com un recurs econòmic fonamental per al futur de la gent de la comarca.

I en tot això la declaració de Patrimoni Mundial per part de la UNESCO, de la nostra comarca, seria un pas definitiu per ajudar a aconseguir aquest objectiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada