dimarts, 4 d’octubre del 2016

Article publicat als webs "Segle 21" i "Prioratdiari"

Plaques i inauguracions


Fa temps que em fixo en les plaques d’inauguració que hi ha penjades en molts edificis públics que em fan pensar en el per què es posen; de la mateixa manera, també hi ha gent que fa temps demana (i amb raó) retirar tots els símbols del franquisme, però em xoca que les “autoritats” (paraula que mai m’ha agradat) quan inauguren una obra pública (que no és seva sinó de tots) acostumen a posar una placa amb el seu nom i de les autoritats superiors, si és que n’hi ha.

Sempre havia pensat que això de les inauguracions era una parafernàlia innecessària, però vist com treballem en aquest país (en això també el voldria nou), són del tot necessàries i útils, perquè és l’única manera d’acabar l’obra a inaugurar, sinó sempre estaria per acabar de fer.

Com deia al principi, em fixo en aquestes plaques i veig que en moltes d’elles hi posa M.H. (Molt Honorable) o H (Honorable) i a continuació el nom del president o conseller de torn i, moltes vegades,  el de l’alcalde en qüestió. El que ja no veig tan clar és que algunes encara estiguin penjades en parets d’edificis públics quan el M.H. o H. ja han demostrat la seva  poca honorabilitat; fins i tot, alguns d’ells (com per exemple l’exconseller Jordi Ausàs) ja ha estat condemnat per la justícia.

El governants haurien de saber, i tenir sempre present, que el seu pas per les institucions que ells governen és temporal i al servei dels ciutadans, la qual cosa vol dir que si inauguren un hospital, una escola o un parc de bombers, el que menys hauria d’importar és qui era l’alcalde o el conseller de torn en el moment de la inauguració, entre altres coses perquè la feina potser venia d’altres governants que van tenir la idea, la paciència de treballar i buscar el finançament. El dia de la inauguració ningú s’hauria de penjar “medalles”; Els diners i les necessitats eren (són) de tots.



P.D. L’autor d’aquest article demana la retirada d’aquestes plaques...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada