dilluns, 15 d’octubre del 2012

Des del balcó

Article 2

De la Carta del Paisatge

Fa temps que la gent de la comarca del Priorat treballa i s’escarrassa per aconseguir que la UNESCO declari patrimoni mundial al paisatge del Priorat. La cosa ve de lluny, les bases estan ben assentades, el nivell de consciència  de la importància del tema es va escampant per tots els sectors socials, polítics i econòmics de la comarca. Això és bo. Tenir un objectiu plegats fa que la gent se senti més solidària, més propera, s’engresca més i s’apuja l’autoestima dels qui hi vivim.

Per tant, i en principi, sembla que tothom ho té més o menys clar que aquesta és la bona direcció en la qual treballar, però dijous passat dia 4 d’octubre vaig assistir a la cerimònia de signatura per part d’ajuntaments, D.Os, i entitats de tota mena per tal de posar-se com a objectiu comú, la conservació del nostre paisatge i posar-lo com a valor a preservar; però vaig tenir la primera sorpresa, i no pas agradable, de veure com encara hi ha polítics (3 ajuntaments que no l’han signada) que no veuen més enllà del seu nas i no dic poble, perquè segurament la gent del seu poble, sí que haguessin signat el document de compromís de la Carta del Paisatge del Priorat i s’haguessin aliat amb el conjunt de la societat econòmica i civil de la comarca.

Sempre hi ha temps per a corregir els personalismes; quan un fa política ha de ser generós amb els altres; i més, si aquests són els veïns comarcals i el projecte s’ho val.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada