dimarts, 27 de novembre del 2012

Des del balcó

article 5

La poesia no és notícia


L’altre dia estava mirant les notícies de tv3 i van donar la notícia de l’entrega dels Premis Octubre que es fan a València durant aquell mes.
Van comentar que un insigne polític “retirat” havia guanyat ex-aequo el Premi Andromeda de narrativa, que el Premi Joan Fuster d’assaig li havien atorgat a un televisiu, a una cara coneguda de la casa(de tv3), doncs bé del Premi de poesia ni parlar-ne, com sinó existís!

L’endemà compro el diari (un diari nacional només en català) i a la portada hi surt la notícia; “Carod i Cruanyes, premis octubre”. Primera pensada, mira que bé, per fi una notícia de literatura en primera pàgina del diari. Després de la seva lectura, una altra vegada una doble decepció, per una banda tornen a ometre el guanyador del Premi V.A. Estellés de poesia i de l’altra ometen l’altre guanyador junt al nostrat Carod. Què ens passa? Per què s'oblida aquest premi? per què la poesia no és notícia? D'aquesta manera mai farem lectors de poesia, i per una llengua com la nostra, això és un luxe que no ens podem permetre.

Crec que des dels mitjans de comunicació es pot fer molt per la cultura, però es veu que cultura sí que rima amb literatura, però no amb poesia.

1 comentari:

  1. El premi de poesia el va guanyar Josep Anton Soldevila. Però, tens raó: se n'ha fet poca publicitat.
    Que al nostre món li manca poesia és una evidència.

    ResponElimina