diumenge, 8 de novembre del 2015

Article del mes de novembre a PrioratDiari

Un pecat i un problema

A mi em sembla que la comarca del Priorat és molt dinàmica i activa en quant a afers socioeconòmics, però també, i molt especialment, en el camp cultural. Només cal que agafeu un cap de setmana i mireu totes les activitats que s’ofereixen per veure que el ventall és ampli i múltiple. Ara bé, també tenim un pecat; (el tancament en nosaltres mateixos) i un problema.

M’explicaré: a un poble fa una activitat x que pot interessar a molta gent; doncs, més enllà del municipi no surt la notícia de l’esdeveniment; els dels altres pobles no hi anem perquè no sabem que fan allò tan interessant; també és cert que altres vegades no hi anem perquè ens pensem que només és pels d’aquell poble (un altre pecat prioratí).

Anem al problema; entitats, particulars, organismes varis, tots organitzen coses i ningú ho diu fins al dia de l’acte; què passa?  Que ens trobem tres o quatre actes interessants el mateix dia i  a la mateixa hora; som pocs, no ens podem partir...  l’acte queda deslluït.

Som incapaços de posar-nos d’acord, inclús en aquells afers que l’acord (com quasi sempre) ens afavoriria a tots. Així és la nostra comarca, petita, dividida, recelosa del veí, i així ens va; sempre començant els afers, sempre posant la primera pedra de l’acord sense arribar-hi mai.

Així no anirem enlloc, de fet no anem enlloc encara, tot i les bones idees i propostes que té la gent del territori no hi ha manera d’unificar-les i tirar-les endavant tots plegats.

Per què no comencem d’una vegada? Som-hi?


1 comentari:

  1. Aquest deu ser un pecat molt comú... A Vilanova fan trenta mil coses al mateix temps i, és clar, no et pots partir en mil trossets... Hi hauria d'haver coordinació, en el possible.

    ResponElimina